English site is in progress- MirŽseerdhet nŽ faqen tonŽ -
Korca - Albanie        Welkom op onze site         Rob en Annet van Eck

 


Start
Werk met gevangenen
Naailessen
Hulp aan de achtergestelden
A(lbanie)-team
Nieuwsbrief
Gasthuis
Bejaardenhuis
Albanees leren
Verwijzingen

Het Gasthuis:

Rob en Annet beschikken over een gasthuis, gelegen in het centrum van Korca. De stad zelf ligt aan de rand van een bergketen 'Morava' op een hoogvlakte van 800 meter boven de zeespiegel. Door deze gunstige ligging beschikt Korca over een landklimaat met warme zomers, doch koele avonden. In de winter echter kan het kwik diep dalen tot -20 Celcius.

Dit gasthuis dateert uit 1908 en is geheel gerenoveerd in 2001. Op de bovenste verdieping bevinden zich drie kamers voor gasten met plaats voor 6 personen. Aangrenzend is een groot dakterras. Voor groepen kan extra ruimte worden vrijgemaakt waardoor het aantal komt op maximaal 12 man. Het huis is voorzien van centrale verwarming en airco. Alle slaapkamers hebben een wastafel met warm/koud water. Op de begane grond zijn bovendien twee extra toiletten en een douche.

Het gasthuis wordt alleen gebruikt voor genodigden en werkgroepen. De markt, die 7 dagen per week open is, ligt op 5 minuten loopafstand. Evenals het gezellige centrum. Voor de sportieve gasten bieden de aangrenzende bergen een uitdaging om te beklimmen. Maar er is meer te zien. Het stadje Voskopoja, eens het handelscentrum van kooplui op de route Turkije-Italie.  Of het meer van Pogradec, waar U kunt zwemmen en als enigste in Europa 'Koran'vis kunt eten. Geliefd door de Koninging Elizabeth van Engeland, die deze vis speciaal uit Albanie liet overvliegen. . . .  

Meer informatie over het gasthuis


 Contact:                                                Giften:

 Tonnis Venhuizen-Eindhoven 040-262 42 31                10.70.76.055 t.n.v. Chr.Verg.Lokalen

 Rob en Annet van Eck-Korca via E-mail                       Zending m.v.v. AlbaniŽ